• Meer informatie
Heilig Hart Kerk Lemelerveld

VluchtelingenWerk zoekt vrijwilligers in Lemelerveld

Stel je voor dat je in een vreemd land terecht komt, waar je de taal niet spreekt en de weg niet kent. Waar de regels anders zijn en het openbaar vervoer of de gezondheidszorg niet zo werkt als je gewend bent. Wat zou het dan fijn zijn als iemand je meeneemt in die nieuwe wereld, zodat jij je thuis kunt voelen op je nieuwe woonplek. Binnenkort komen op 2 adressen in Lemelerveld vluchtelingen wonen, waarvoor begeleiders worden gezocht die in de eerste periode deze mensen willen begeleiden. Het gaat om o.a. het regelen van allerlei praktische zaken en het op weg helpen in een voor hen onbekende gemeente. En ook wegwijs maken bij zaken in en rondom het huis, het zoeken van een huisarts, aanmelden bij scholen, het leren kennen van de buurt en het helpen bij het afsluiten van een zorgverzekering. De tijdsinvestering is ongeveer 2 dagdelen per week.
VluchtelingenWerk biedt professionele ondersteuning, een betrokken en gemotiveerd vrijwilligersteam, cursussen en een onkostenvergoeding. U wordt ingewerkt door een ervaren vrijwilliger.
Heeft u interesse in dit boeiende werk, dan kunt u contact opnemen met Ina Olthoff via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..