• 150 jaar

Restauratie Mariabeeld

Na de bouw van de kapel op het kerkhof werd er in 2010 een prachtig Mariabeeld geplaatst. Helaas is de verflaag door de jaren aangetast, waardoor een grondige restauratie nodig werd. Na een zoektocht van bijna één jaar, samen met de bouwkundige van het Bisdom, hebben we Patres Restauratie bereidt gevonden deze taak te gaan uitvoeren.

Woensdag 14 februari is het beeld opgehaald. De restauratie wordt uitgevoerd door Patricia Kruitbosch. Zij gaat het beeld eerst droog reinigen. Daarna wordt het terracotta beeld behandeld met een doorzichtig bindmiddel om alle loszittende delen vast te zetten. Hierna worden de kale plekken van het beeld opgevuld met een hechtmiddel om vervolgens met verf op acrylbasis bij te werken.

Dit zal enige tijd in beslag nemen, maar daarna hopen we weer van ons Mariabeeld te kunnen genieten. In de tussentijd kan iedereen die graag een kaarsje wil opsteken in de Mariakapel dit gerust blijven doen. Tijdelijk niet voor het echte beeld maar wel voor een afbeelding daarvan, zie bijgevoegde foto.