• Meer informatie

 

 

 

 

 

 

 

 

        Meer informatie

 

Vredesdienst RvK

Die mantels waren eigenlijk bedoeld voor buiten….
Maar helaas; een regenfrontje trok over op zondagmorgen 17 september, datum van de Vredesdienst van de Raad van Kerken. Dus dit jaar niet buiten op natuurcamping De Olde Lucashoeve, maar binnen in de Ichthuskerk, die daardoor voor het eerst sinds lange tijd weer eens bomvol was! Voorin Kunst Na Arbeid uit Lemele, livemuziek als begeleiding.

Dresscode was het thema, letterlijk de kapstok waaraan voorgangers Georg Naber, Marga KleinOvermeen en Leon Eigenhuis hun verhaal ophingen. God ziet ons eigenlijk het liefst zonder iets om het lijf, eerlijk en open. Maar factoren van buitenaf; schaamte, kou, gevaar, maar ook feest, liefde en intimiteit, vragen om een bepaald soort kleding. Wat is je ‘pakkie-an’, wat is jou verantwoordelijkheid en waar staat God voor? Net als bij de modeshow in de gangpaden van de kerk leverde dat verrassende inzichten op. Veelkleurige inbreng, vanuit De Lichtbron, de Brugkerk, de Heilig Hart Kerk en de Ichthuskerk. Kijk voor de vervolgverhalen deze week naar de Meditatieve momentjes via ’Kerkdienst gemist Brugkerk Lemelerveld’. 

Kijk de viering van 17 september hier terug op 'Kerkdienst gemist Ichthuskerk Lemele' of bekijk de opnames van 'Vechtdal TV.'

Tekst: Jenneke van Doesburg
Foto’s: Hans Heerink