• Meer informatie
Heilig Hart Kerk Lemelerveld

Kroonpleinmaquette klaar

 

Ja ja, het is gelukt. De kroonpleinmaquette is klaar. Met zo'n 30 kinderen (en een beetje hulp van wat moeders en oma's) hebben we dat in één woensdagmiddag (24 juni)weten te realiseren.

Aan het begin van de middag was het plein leeg, Frans Koerhuis had het hele plein met de huizen en winkels rondom prachtig op schaal gemaakt. Maar midden in was het nog een kaal vlak dat door de kinderen kon worden ingevuld.
Er is grensoverschrijdend gedacht; er verschenen glijbanen regelrecht het kanaal in, kleedhokjes, bankjes, een voetbalveld en een familieschommel. Ook was er plek voor grootse kunst en natuur in de vorm van bomen, waterlelies en vissen. Natuurlijk kon de groentekraam niet ontbreken en werden winkels, huizen, kerk en het viaduct stevig onder handen genomen, ze zien er nu lekker fleurig uit. Al met al is het een echt droomplein geworden. Kinderen, dank jullie wel daarvoor.
Een ieder die het plein wil bewonderen, kan komen kijken voor aanvang van de tentviering (9 augustus 10:30 uur op het feestterrein). Na de tentviering mogen de kinderen hun creaties mee naar huis nemen.